J-20 a intrat in serviciul de lupta

Read Time:51 Second

Avionul de generatia V chinezesc, J-20, a intrat in serviciul de lupta potrivit unor informatii prezentate de televiziunea de stat de la Beijing.

CCTV a prezentat intr-un reportaj o imagine cu un J-20 purtand noul camuflaj si o noua inmatriculare, 62001. Din descrierea fotografiei aflam ca „un avion J-20 efectueaza pregatire pentru lupta”.

Global Times a explicat de ce este importanta inmatricularea aparatului si ce semnifica aceasta.

Astfel, numerele de bord care incep cu cifra 7 si care au fost folosite pana acum la avioanele J-20 indica faptul ca un aparat este incadrat intr-o unitate de testare, pe cand numerele care incep cu cifra 6 arata incadrarea intr-o unitate combatanta.

Mai departe, numarul de bord descifrat complet ar arata ca avionul in cauza apartine unei unitati aflata sub comanda Eastern Theater Command a Armatei Populare chineze.

Dupa intrarea in serviciu si operationalizarea initiala, se pare ca acum J-20 poate executa misiuni de lupta, fiind un avion de front in adevaratul sens al cuvantului.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

3 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Jap

Dacă nu eram în Nato,pe ăsta scria: Forțele Aeriene Române. Sînt mulți pe internetul românesc care le cîntau prohodul la Su-57,J-20,31. Cică anul asta,frații noștrii chinezi vor construi 6-8 bucăţi,iar de la anul cîte o escadrilă pe an. Is curios cîte avioane vor fi construite în total. Dacă trec de 470,este un succes garantat.

albert

Cadenta de fabricatie pare ca este mult mai mare,36/an
https://www.nextbigfuture.com/2017/10/china-ramping-j20-stealth-fighter-production-and-should-have-improved-ws-15-engine-by-2019.html.
Am citit si in alte locuri despre cele trei linii de fabricatie pomenite aici.

albert

Si fiindca discutam despre vanatoare,iata Leonardo reuseste sa vanda primii sase vanatori..Cine ar putea fi cumparatorul extern important?!
https://www.ainonline.com/aviation-news/defense/2019-08-02/leonardo-logs-first-order-m-346fa

Previous post Air France renunta la Airbus A380
Next post Israelul ar fi atacat tinte iraniene din Irak cu avioane F-35
3
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x