Alitalia, cercetata pentru frauda in cazul contractului cu Carpatair

Read Time:1 Minute, 11 Second

AEREO FUORI PISTA:PASSEGGERI, CREDEVAMO DI MORIRECompania italiana Alitalia este cercetata pentru frauda in cazul contractului de codesharing cu operatorul roman Carpatair.

Concret, procurorul care investigheaza cazul avionului ATR 72 ce a aterizat fortat pe aeroportul Fiumicino din Roma a constatat, dupa ce a discutat cu mai multi pasageri, ca acestia erau convinsi ca vor zbura cu o aeronava Alitalia, nicidecum cu una a Carpatair.

Asta inseamna ca italienii vindeau biletele de avion in nume propriu, insa isi trimiteau pasagerii in avioane care nu le apartineau, lucru ilegal in opinia procurorului de caz, sustine presa italiana.

„Noi am respectat toate normele in vigoare, asemenea lucruri le fac alte 100 de companii. Am respectat normele IATA (International Air Transport Association) in ceea ce priveste vanzarea biletelor de avion in cadrul unui contract de codesharing”, au replicat reprezentantii Alitalia.

Cazul acesta a fost preluat de un alt procuror din Civitavecchia, Gianfranco Amendola urmand a se ocupa in continuare de pilotii romani si de cauzele care au condus la aterizarea fortata a aparatului de zbor.

Un avion ATR 72-500, apartinand Carpatair si operat de romani pentru Alitalia in cadrul unui contract de codesharing, a aterizat fortat pe aeroportului Fiumicino din Roma.

Din primele informatii ale procurorului de caz, se pare ca pilotii romani au venit cu o viteza prea mare la aterizare, trenul principal de aterizare cedand la contactul cu solul. Mai multi pasageri, dar si o membra a echipajului, au avut nevoie de ingrijiri medicale.

About Post Author

Marius Doroftei

Fondator si redactor-sef al site-ului AviatiaMagazin.com, jurnalist cu peste 10 ani de experienta in presa online, pasionat de tot ce tine de aviatie, in special de cea militara.
Happy
Happy
0 %
Sad
Sad
0 %
Excited
Excited
0 %
Sleepy
Sleepy
0 %
Angry
Angry
0 %
Surprise
Surprise
0 %
Subscribe
Notify of
guest

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Previous post Pilot roman de la Tarom retinut la Londra. Voia sa zboare beat
Next post Boeing a primit aprobarea pentru zborurile-test cu 787 Dreamliner
0
Would love your thoughts, please comment.x
()
x