Aeroportul din sudul Bucurestiului, gata pana in 2014?

În decembrie, Romstrade, firmă ce aparține grupului de companii constrolat de Nelu Iordache, va selecta poroiectantul pentru construcția aeroportului de la Adunaţii Copăceni, situat la circa 20 de kilometri de București, potrivit directorului de strategie şi dezvoltare al grupului, Gheorghe Răcaru.

Până acum au fost primite şapte oferte de la firme internaţionale. Construcţia aeroportului va dura doi ani, iar lucrările vor începe în vara anului viitor cu construcţia pistei de 3.200 metri.

Potrivit lui Răcaru, aeroportul va avea cel mult 10 porţi de îmbarcare şi va fi unul de tip modular, permiţând extinderea sa ulterioară. Suprafaţa va fi de 200 de hectare, iar investiţia este estimată la 200 de milioane de euro.

Aeroportul va fi administrat de firma Infra Group, unde acțiunile vor fi împărțite între Romstrade (75%) și Blue Air (25%), ambele firme fiind controlate de omul de afaceri Nelu Iordache. Traficul de călători este estimat la două milioane de pasageri (plecări).

Grupul de firme al omului de afaceri cuprinde compania de construcţii Romstrade, compania aviatică Blue Air, Infra Group – firma de servicii de handling şi catering pentru aeronavele Blue Air, Blue Aero – administratorul aeroportului Bacău, Direct Aero Services – care oferă servicii de taxi aerian şi compania Andany Trading, care administrează ferma ‘La Moşie’ din Adunaţii Copăceni.

Sursa: AGERPRES

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of