Home » Aviatie civila

Air France-KLM, pierderi de aproape un miliard de euro

31 July 2012 No Comment

Cea mai mare companie aeriana din Europa, Air France-KLM, a inregistrat pierderi importante, din cauza platilor compensatorii pe care transportatorul le-a platit angajatilor concediati.

Compania franco-olandeza a pierdut 895 de milioane de euro, in al doilea trimestru al anului, fata de 197 de milioane de euro, cat pierduse in intreg anul 2011, relateaza BBC.

Pentru plata salariilor compensatorii a angajatilor disponibilizati, Air France-KLM a platit 368 de milioane de euro, ca parte din planul de reducere cu 10 la suta a fortei de munca.

Pe de alta parte, veniturile au crescut cu 4,5%, in al doilea trimestru, pana la 6,5 miliarde de euro, in timp ce numarul pasagerilor s-a marit cu 2,4%. Insa compania s-a confruntat si cu o mare crestere a costurilor combustibilului, care au crescut cu 469 de milioane de euro.

In luna iunie, transportatorul aerian a anuntat planurile de a disponibiliza 5.000 de oameni, ca parte a programului numit Transform 2015. Mai mult de o treime din locurile de munca eliberate, 1.700, urmau sa fie eliberate pe cale naturala, respectiv prin intermediul pensionarilor sau retragerilor voluntare.

Ziare.com

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.