Airbus bate toate recordurile de productie

Compania Airbus este pe cai foarte mari in acest inceput de deceniu, europenii dand lovitura cu avioanele din familia A320. Astfel, rata de productie ar putea ajunge in urmatorii ani si la 60 de aparate pe luna, record incredibil pentru cei de la Airbus.

In prezent, compania ce apartine grupului EADS produce 42 de avioane lunar si specialistii studiaza posibilitatea cresterii productiei la 44 de unitati in fiecare luna, pentru a acoperi comenzile numeroase.

Cum Airbus isi pregateste o intrare in forta pe piata operatorilor nord-americani, American Airlines fiind prima care a “tradat” Boeingul si cu Delta Air Lines, United Airlines si US Airways in “stand-by”, comenzile vor deveni tot mai mari, astfel ca si rata de productie trebuie sa creasca pentru ca acestea sa poata fi onorate la timp.

Statele Unite ale Americii reprezinta o piata cu un potential urias, marii operatori fiind nevoiti sa renunte la aparatele vechi, de tip 737 Clasic, MD-80 sau 757, creand astfel un “vid” estimat la 3.500 de avioane pentru perioada 2011-2030, Airbus avand marea ocazie de a lua o felie importanta din “tortul” ce apartinea pana acum, in mod traditional, celor de la Boeing.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.