Aviatia civila iraniana, pericol mortal fara piese americane

Aviatia civila din Iran reprezinta un pericol mortal pentru cei care folosesc acest mijloc de transport din cauza lipsei pieselor de schimb din SUA.

Embargoul impus de americani Iranului inseamna, printre altele, si ca avioanele civile nu mai pot fi reparate si/sau modernizate, astfel ca ele se transforma in adevarate cosciuge zburatoare.

Capitanul Hooshang Shahbazi, omul care a aterizat fortat cu un Boeing al Iran Air pentru ca aparatului i se defectase trenul de aterizare din bot, sustine ca sanctiunile impuse tarii sale sunt inumane si violeaza conventiile internationale.

Flota iraniana de avioane civile este compusa, preponderent, din aparate vestice, Airbus si Boeing, in marea lor majoritate vechi si foarte vechi.

SUA a “ochit” operatorul national al statului islamic, Iran Air, ca isi foloseste aparatele de zbor in sprijinul armatei, astfel ca operatorul a devenit parte distincta a embargoului. Asta inseamna ca batranele avioane iraniene nu mai beneficiaza de piese de schimb de o buna bucata de timp.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of