Consiliul Concurentei, sesizat dupa ce Wizzair si Ryanair au impus taxe pe bagajele de mana

Consiliul Concurentei din Romania a fost sesizat dupa ce operatorii lowcost Wizzair si Ryanair au impus taxe suplimentare in acelasi timp pe bagajele de mana.

Asociatia pentru Protectia Drepturilor Pasagerilor din România a depus o sesizare la Consiliul Concurentei, reclamand introducerea taxelor pentru bagajele de mana la cele doua companii.

APDPR sustine ca aceste taxe au crescut costul real al calatoriei cu avionul intrucat marea majoritate a pasagerilor calatoreste avand nevoie de bagaje, dar si ca oamenii care si-au facut rezervari inainte de 1 noiembrie au fost pacaliti pentru ca sunt obligati de una dintre companii sa achite un cost suplimentar.

Sunt si acuzatii de cartel, reclamandu-se momentul introducerii noilor taxe.

Ambele companii sustin ca modificarile din politicile de bagaje sunt in beneficiul pasagerilor, deoarece acestia platesc doar pentru serviciile pe care le utilizeaza.

Bun, cateva comentarii pe foarte scurt. Despre modificarea asta mizerabila am mai scris si-am mai vorbit. Este un nou pas in politica operatorilor low cost de a creste preturile, pastrand insa aparentele unor super oferte.

Chiar daca Wizz si Ryan sustin ca este o modificare facuta in beneficiul clientilor, n-am vazut pana acum vreun studiu din care sa reiasa cati pasageri calatoresc fara bagaj de mana. In plus, vorbim despre o suprataxare. Pana acum, bagajul de mana era inclus in pretul biletului. Acum nu mai este, insa pretul biletului nu a scazut.

Deci daca pana acum plateai, sa zicem, 50 de euro pentru un zbor dus-intors spre destinatia x, avand in banii astia bagajul de mana inclus, de-acum vei plati tot 50 de euro, la care se adauga cel putin 10 euro pentru bagaj, deci costul real creste. Ca sa beneficiezi de acelasi pret, trebuie sa iti iei la tine numai un rucsac si nu stiu cine face asa ceva.

Personal as fi preferat ca operatorii low cost sa creasca preturile biletelor cu acei 5-10 euro si sa lase bagajul de mana inclus in pret decat sa faca aceasta mizerie.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of