Home » Aviatie civila

India renunta la pilotii straini

14 July 2011 No Comment

India va renunta, pana in anul 2013, la pilotii straini, oficialii dorind ca indienii sa ocupe posturile ce vor ramane vacante ca urmare a disponibilizarii strainilor.

“Termenul limita pentru pilotii straini de a parasi India este luna decembrie a anului 2013”, a anuntat E.K. Bharat Bhushan, conducatorul Directoratului General pentru Aviatie Civila din India.

Din estimarile oficialilor, companiile aeriene indiene vor economisi destul de multi bani dupa disponibilizarea strainilor, acestia fiind mult mai bine platiti decat pilotii autohtoni.

“In momentul de fata, suntem dependenti de pilotii straini pentru ca indienii au fost incadrati preponderent ca si copiloti in companiile noastre aeriene”, a mai spus Bhushan.

Guvernul indian a mai avut o intentie asemanatoare, la inceputul anului 2009, cand a existat un ordin de indepartare a tuturor pilotilor straini, insa s-a renuntat la idee dupa boom-ul transporturilor aviatice din aceasta tara.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.