Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave

Misteriosul avion secret american va ateriza | VIDEO

1 June 2012 No Comment

Dupa mai mult de un an petrecut in spatiu, avionul american secret X 37-B va ateriza in curand. Oficialii americani au declarat ca, daca vremea o va permite, nava spatiala in miniatura va ateriza la mijlocul lunii iunie.

La baza aeriana Vanderberg Air Force, din California, SUA, pregatirile sunt in toi, scrie Fox News. Angajatii sunt gata sa asigure o operatiune in siguranta, a afirmat colonelul Nina Armagno, de la aceasta baza militara.

X 37-B nu are pilot, incarcatura aflata la bordul aparatului de zbor fiind tinuta secreta. Acesta este al doilea avion de acest tip lansat de americani pe orbita. Lungimea lui este de 8,8 m, iar latimea de 4,5 m. O a treia misiune similara va fi lansata in spatiu in toamna acestui an, dupa cum a spus Tracy Bunko, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Actuala misiune a fost una de mare succes, afirma oficialii militari americani. Ea a durat mult mai mult decat perioada estimata initial in specificatiile producatorului. Printre obiectivele sale se numara experimente facute in spatiu, precum si imbunatatirea tehnologiei spatiale reutilizabile.

Ziare.com

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.