Misteriosul avion secret american va ateriza | VIDEO

Dupa mai mult de un an petrecut in spatiu, avionul american secret X 37-B va ateriza in curand. Oficialii americani au declarat ca, daca vremea o va permite, nava spatiala in miniatura va ateriza la mijlocul lunii iunie.

La baza aeriana Vanderberg Air Force, din California, SUA, pregatirile sunt in toi, scrie Fox News. Angajatii sunt gata sa asigure o operatiune in siguranta, a afirmat colonelul Nina Armagno, de la aceasta baza militara.

X 37-B nu are pilot, incarcatura aflata la bordul aparatului de zbor fiind tinuta secreta. Acesta este al doilea avion de acest tip lansat de americani pe orbita. Lungimea lui este de 8,8 m, iar latimea de 4,5 m. O a treia misiune similara va fi lansata in spatiu in toamna acestui an, dupa cum a spus Tracy Bunko, purtatorul de cuvant al Pentagonului.

Actuala misiune a fost una de mare succes, afirma oficialii militari americani. Ea a durat mult mai mult decat perioada estimata initial in specificatiile producatorului. Printre obiectivele sale se numara experimente facute in spatiu, precum si imbunatatirea tehnologiei spatiale reutilizabile.

Ziare.com

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of