Home » Aviatie civila

Spania vinde aeroporturile din Madrid si Barcelona

18 July 2011 No Comment

Guvernul spaniol a aprobat planul de vanzare a pachetelor majoritare de actiuni ale aeroporturilor “Barajas”, din Madrid, si “El Prat”, din Barcelona.

Ibericii vor ceda 90.05% din actiuni pentru o perioada de 20 de ani companiilor interesate, acestea avand apoi optiunea de a extinde intelegerile pentru alti 5 ani.

De asemenea, spaniolii planuiesc sa vanda si 49% din actiunile Aena Aeropuertos, compania care se ocupa de privatizarea aeroporturilor din tara.

Din primele estimari, guvernul iberic se asteapta sa incaseze 3,7 miliarde de euro din vanzarea actiunilor aeroportului din Madrid si alte 1,6 miliarde de euro pentru “El Prat” din Barcelona.

Companiile care vor cumpara actiunile vor trebui sa plateasca si 20% din incasarile anuale ale aeroporturilor, sume estimate, pentru 2012, la 150 de milioane de euro pentru Madrid si 80 de milioane de euro pentru Barcelona.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.