Home » Aviatie militara, Istorie

18 august 2011, a 67-a comemorare anuala a cpt.av.erou Alexandru Serbanescu

22 August 2011 One Comment

Un perpetuum remember ce dateaza dinainte de noi cu onoare pentru onoare.

Rand pe rand,unul cate unul , zburatorii grupului Serbanescu au plecat spre nemurire.

Zburatorul Ion Dobran ca “ultim mohican” a fost si anul acesta la mormantul comandatului sau asa cum an de an a fost nelipsit. Ziua de 18 august are o insemnatate istorica prin curajul si sacrificiul suprem pe altarul datoriei implinite al cpt. av.Alexandru Serbanescu: Nu înţeleg ca un inamic, oricât de mare şi puternic ar fi, să intre în ţara mea ca-n sat fără câini şi s-o pustiească. (…) Nu se va putea spune că în România nu a ieşit niciun român în faţa inamicului , chiar dacă pierdem bătălia.

18 august 1944 este ziua in care o “mana” de aviatori – Zburatori ai Grupului Serbanescu – s-au ridicat pe cerul patriei impotriva unui inamic covarsitor din punct de vedere numeric si tehnic.

Remember: Capitan Aviator Erou Alexandru Serbanescu

Astfel istoria a putut sa scrie la pagina fatidicului 18 august 1944 ca aviatia militara romana si-a facut cu prisosinta datoria.

Consiliul director al fundatiei

One Comment »

  • daniel said:

    RESPECT ,,IM MEMORIAM,, ALEX SERBANESCU ! SPER CA INTR-O ZI ACEST BRAV OM ,CAMARAD SI EROU SA FIE INTRODUS SI IN MANUALELE DE ISTORIE A NEAMULUI,O MERITA ,DAR MERITUL SAU SI AL CAMARAZILOR CAZUTI ESTE INCA INGRADIT DE NOUA NOMENCLATURA ,TOT ROSIE..

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.