A fost infiintata prima unitate de Patriot a Fortelor Aeriene Romane – Regimentul 74

Fortele Aeriene Romane anunta ca luni, 3 decembrie, a fost infiintata prima unitate destinata operarii sistemelor antiaeriene Patriot, este vorba despre Regimentul 74.

Regimentul 74 Patriot se afla in subordinea Statului Major al Fortelor Aeriene si reprezinta o premiera pentru sistemul national de aparare antiaeriana.

Iata si comunicatul Fortelor Aeriene:

“Începând cu luna decembrie 2018 se scrie un nou capitol în istoria Armatei României, și mai ales în istoria sistemului național de apărare antiaeriană: în data de 1 decembrie s-a înființat Regimentul 74 PATRIOT, în subordinea Statului Major al Forțelor Aeriene.

Evenimentul, o premieră în Armata României, a fost celebrat luni 3 decembrie printr-o ceremonie militară la care a participat șeful Statului Major al Forțelor Aeriene, general-maior Viorel PANĂ, alături de specialiști din domeniul rachetelor sol-aer din conducerea SMFA.

Înființarea noii unități e un pas important în crearea capabilității antirachetă din Armata României, Regimentul 74 PATRIOT fiind prima structura care va deține, începând cu anul 2020, cea mai nouă configurație a cunoscutului sistem de rachete sol-aer.”

Primul sistem Patriot va ajunge in Romania anul viitor, potrivit declaratiilor oficiale.

One thought on “A fost infiintata prima unitate de Patriot a Fortelor Aeriene Romane – Regimentul 74”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.