Home » Aviatie militara

Australia va cumpara 24 de elicoptere navale

16 June 2011 No Comment

Royal Australian Navy va achizitiona 24 de elicoptere noi, de tipul Lockheed Martin/Sikorsky MH-60R “Romeo” in cadrul unei intelegeri estimata la aproximativ 3,2 miliarde de dolari australieni.

Marina australiana cauta de cativa ani un aparat care sa inlocuiasca cele 16 elicoptere Sikorsky S-70B Seahawks, aflate in serviciu de peste doua decenii. Astfel, in ultimele 15 luni, MH-60R de la Lokheed/ Sikorsky s-a duelat de la distanta cu “europeanul” NH 90, construit de Agusta, Eurocopter si Fokker. Australienii au ales aeronava americana, din care au comandat 24 de bucati, dupa cum informeaza Flightglobal.

“Guvernul australian a ales elicopterele Romeo deoarece acestea reprezinta cea mai buna optiune pentru banii contribuabililor”, a spus Jason Clare, ministru pentru materialul din domeniul apararii.

Primele doua elicoptere vor ajunge in Australia la mijlocul anului 2014 si vor intra intr-un amplu proces de testate, abia in 2015 fiind programata intrarea in serviciu.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.