Avioane rusesti si siriene au atacat in Idlib

Mai multe avioane de lupta rusesti si siriene au lansat un atac amplu asupra provinciei Idlib, cam ultimul mare bastion al opozantilor dictatorului Assad.

Informatiile sosite de la fata locului arata ca rusii si sirienii au efectuat cel putin 10 misiuni de atac in diverse puncte considerate strategice in provincie, foarte probabil pregatind o ofensiva terestra.

Atacul vine la o zi dupa ce un summit Siria-Rusia-Itan-Turcia a esuat in tentativa de a gasi o solutie pentru incetarea focului.

Astfel. situatia din Siria se incinge din nou si ramane de vazut cum vor reactiona Turcia si Statele Unite in fata trio-ului tot mai agresiv Siria – Rusia – Iran.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marius BOanceaJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Pînă la sfîrșitul anului viitor,sirienii își vor lua tara înapoi. Trump sa înțeles cu Putin și se cam vede în ce direcție se îndreaptă situaţia din Siria. Urmează reconstrucția țări și întoarcerea acasă a sirienilor. Interesant e că,gringo și califatul islamic european,cei care au început nebunia în Siria,se cam codesc și nu pre-a ar finanța reconstrucția siriei.

Oancea
Guest
Oancea

eu zic asa, sa nu mai comentezi mereu la fiecare postare pentru ca esti penibil. Se vede clar ca esti rusofon de la o mila si oricum stai linistit, americanii iti bat rusii de 3 ori cu acelasi armament din dotare asa ca eu zic sa nu te mai chinui

Marius B
Guest
Marius B

Turcia nu este direct implicate in atacul asupra Idlibului. Idlibul si mai ales zona din jur (inclusive faimoasa M5) sunt ocupate de rebeli independent si/sau jihadisti. Fortele militare turce si rebelii srpijiniti de Ankara ocupa teritoriile de la nord, cu Afrin si Jarablus. In privinta Idlibului Turcia este implicata indirect prin faptul ca in 2017 a participat la negocieri si i-a convins pe islamistii din Idlib sa accepte un armistitiu (dupa care ei/turcii i-au atacat pe kurzii din Afrin) si tocmai au declarat una dintre organizatiile rebele jihadiste care ocupa teritorii in jurul Idlibului (fosta sau desprinsa din al-Nusra) ca… Read more »