Home » Aviatie militara

Avionul invizibil al chinezilor este tot mai… vizibil – FOTO

25 July 2011 No Comment

Avionul invizibil (stealth) al chinezilor, J 20 pe numele lui, este tot mai vizibil in mediul on-line, intr-o serie de imagini-spion care numai spion nu sunt si care par sa faca mult mai mult decat orice campanie de PR imaginata de “omologii” Eurofighter, PAK FA sau F-22.

Din primele informatii, care sunt mai mult speculatii ale “specialistilor”, J 20 va fi un avion de generatia a 4-a cu capabilitate stealth, urmand ca peste cativa ani sa fie dezvoltat intr-unul de generatie 5, concurent direct pentru F-22 si PAK FA.

Cum nu exista informatii oficiale, speculatiile sustin ca J 20 va fi superior din multe puncte de vedere Suhoiului rusesc si destul de apropiat de Raptorul american, ceea ce este destul de improbabil in acest moment.

Chinezii spera ca noul aparat va intra in dotarea aviatiei militare undeva in jurul anilor 2016/ 2016, insa mai inca multe probleme de pus la punct, cele mai presante fiind motorizarea, care acum nu prea exista, si avionica avansata.

Pana una-alta, iata imagini noi cu “invizibilul” chinezesc de la asian-defence.blogspot.com:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.