Doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume, la BIAS 2012

Cel mai mare show aerian din Romania – Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition (BIAS 2012) se va desfasura in zilele de 21 si 22 iulie 2012, pe Aeroportul International Bucuresti Baneasa–Aurel Vlaicu si va fi organizat sub inaltul patronaj al Ministerului Transporturilor si Infrastructurii, de Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti, in parteneriat cu Primaria Generala a Municipiului Bucuresti.

Celebrand 100 de ani de istorie aeronautica a Aeroportului Bucuresti Baneasa, spectacolul aviatic din acest an reuneste, in premiera pentru Bucuresti, doua dintre cele mai faimoase formatii de acrobatie aeriana din lume: Frecce Tricolori (Italia) si Turkish Stars (Turcia).

Frecce Tricolori reprezinta Fortele Aeriene ale Italiei si este cea mai mare formatie de acrobatii aeriene, evoluand cu 10 aeronave, la o viteza de aproape 900 de km/h. Pilotii care aspira la calitatea de membru al prestigioasei Frecce Tricolori trebuie sa aiba cel putin 750 de ore de zbor pe un avion cu reactie.

Turkish Stars face parte din Fortele Aeriene ale Turciei si este unica formatie din lume care evolueaza cu 8 avioane de lupta supersonice. Trupa a obtinut statutul de escadrila in 1993 si este considerata cea mai tanara echipa supersonica de acrobatii aeriene din lume.

Pe parcursul evenimentului vor evolua multe alte nume din elita acrobatiei aeriene mondiale.
In cele doua zile, Aeroportul Bucuresti Baneasa va gazdui prima expozitie de aviatie generala din Romania – General Aviation Exhibition, unde vor fi expuse diferite tipuri de aeronave, de la avioane ultrausoare la business jet-uri.

Programul evenimentului include zboruri de agrement pentru public, demonstratii de aeromodele, dar si spectacole de muzica si entertainment.

Compania Nationala Aeroporturi Bucuresti isi propune ca Bucharest International Air Show & General Aviation Exhibition sa devina un eveniment emblematic pentru Romania, asezand Bucurestiul pe harta internationala a evenimentelor din domeniul aviatic.

Intrarea publicului este libera, la editia din acest an estimandu-se o participare extrem de numeroasa a spectatorilor, de aproximativ 50.000 de persoane. Accesul se face prin Romaero. Locurile de parcare sunt strict limitate, recomandam sa utilizati mijloacele de transport in comun.

Informatii suplimentare: www.bias.aero

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
0 Comment authors
Formatii de acrobatie aeriana: Frecce Tricolori | VIDEO | Aviatia Magazin Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of