Emiratele Arabe Unite “vireaza” catre F-16

Emiratele Arabe Unite par sa-si fi schimbat strategia si sa fi renuntat la achizitia aparatelor franceze Rafale, urmand a-si completa flota cu noi avioane F-16.

Presa internationala sustine ca arabii au fost nemultumiti de pretul exagerat solicitat de francezi, asa ca s-au reorientat rapid pe piata si au decis ca F-16 este solutia cea mai buna.

Inca nu este nimic oficial, insa negocierile dintre reprezentantii Emiratelor si cei ai Frantei sunt intr-un vizibil impas, impas de care vrea sa profite Lockheed.

Americanii sunt disperati sa vanda F-16 noi, mai ales dupa ce avionul le-a fost refuzat de India, pentru a putea mentine linia de productie astfel ca au facut o oferta “imbatabila” Emiratelor Arabe Unite.

Cum francezii nu par dispusi sa scada pretul de la Rafale, Falconul pare cea mai buna alegere si, mai ales, una care va fi facuta cat de curand.

Nu trebuie trecut peste faptul ca Emiratele Arabe Unite sunt una din tarile care au avut o contributie majora la dezvoltarea versiunii Block 60 a Falconului, cea mai avansata din cate exista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.