F-35 italiene, primele avioane de generatia V operationale in Europa

Fortele Aeriene Italiene au anuntat recent ca au atins IOC – Initial Operating Capability pentru aparatele F-35A aflate in serviciu, devenind astfel primii europeni ce au in serviciu avioane de generatia V operationale.

Anuntul a fost facut de seful Statului Major al Fortelor Aeriene Italiene, generalul-locotenent Alberto Rosso, in cadrul zilei pentru presa de la Tactical Leadership Programme 18-4.

“Este o zi importanta pentru Fortele Aeriene Italiene. Odata cu IOC am devenit primii din Europa ce au capabilitati operationale reale cu avioanele de generatia V. Asta inseamna ca am atins aceste capabilitati cu mai multe avioane, ca avem echipaje pregatite pentru a opera platforma si un program de mentenanta si suport logistic pe termen lung.”

Prima unitate italiana care a atins IOC cu F-35A este 13° Gruppo din cadrul 32° Stormo de pe Baza Aeriana Amendola, potrivit celor de la The Aviationist.

Asta inseamna ca escadrila 13 este de-acum gata pentru a executa misiuni de lupta.

Italia a devenit primul stat in afara USA ce a primit avioane F-35, asta tocmai in decembrie 2016, iar de atunci au zburat peste doua mii de ore.

Statul european este un partener important al programului F-35, avand o facilitate de asamblare finala a avioanelor la Amari.

Autoritatile de la Roma vor sa achizitioneze un total de 90 de aparate F-35, 60 dintre acestea in varianta A, destinate inlocuirii batranelor Tornado si AMX, si 30 in varianta B, pentru a inlocui Harrierurile Marinei.

La nivel global, Fortele Aeriene Italiene sunt a patra entitate ce obtine IOC pentru F-35, dupa USAF, Marines si Fortele Aeriene Israeliene.

5
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
2 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Total greșit,primul din Europa a fost Israelul. Macaronarii sînt pe locul 2. PS. Continent-mare întindere de pămînt mărginită de ape. Noi ne aflăm acum pe continentul: Euro-Asiatic.

Jap
Guest
Jap

Care “Europa”? Continent-mare intindere de pămînt,mărginit de ape. La ora actuală,Romania,Italia și Israel se află pe continentul: Euro-Asiatic,care este cel mai mare de pe Tera. Continentul Euro-Asiatic,este inpărțit în două provincii: Europa și Asia,fiind despărțit de M.Urali. Israelul se află în “provincia Europa”,în caz că nu știai fratelo,echipele de fotbal a Israelului,joacă în Liga Campionilor și Cupa UEFA,nici decum în “ASIA”.

Jap
Guest
Jap

Cel care a scris articolul de pe The Aviationist,nu știe geografie. Noi ne contrazicem pt că unul nu știe geografie. Apropo,yo sînt beton la geografie și m-am înscris la Vrei să fii milionar! de pe Canal D.