Home » Aviatie militara

Galceava pe cer: Chinezii, pusi pe fuga de taiwanezi in timp ce urmareau un avion american

26 July 2011 No Comment

Ceea ce multi cred ca este doar o chestiune de timp – un conflict mai mult sau mai putin deschis intre SUA (+NATO si Rusia) si China – a fost aproape de a se intampla la sfarsitul lunii iunie, pe cerul Taiwanului.

Aviatia Militara Chineza a incercat sa intercepteze un aparat american de tipul U-2S, care isi facea de lucru intr-o zona destul de delicata. Chinezii au trimis la interceptare un Suhoi Su-27, insa au avut parte de doua surprize.

Prima a fost aceea ca Flankerul nu prea putea sa-si intercepteze tinta, avand plafonul de serviciu cu vreo 3.000 de metri mai mic decat cel al aparatului american.

A doua a fost reprezentata de doua avioane F-16 taiwaneze care au pus pe fuga Suhoiul chinez dupa ce acesta a intrat in spatiul aerian al Taiwanului.

Oficialii s-au grabit sa declare incidentul ca fiind unul izolat, insa se pare ca vecinii mult mai mari din partea continentala si-au facut un obicei din violarea spatiului aerian taiwanez.

Sursa: United Daily News

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.