Home » Aviatie militara

Indienii se grabesc sa-si aleaga noul avion

28 July 2011 No Comment

Indienii se grabesc sa-si aleaga noul avion multirol (MMRCA sau Medium-Multirole Combat Aircraft), o decizie in acest sens urmand a fi luata in urmatoarele saptamani, dupa cum a anuntat chiar seful aviatiei indiene.

“Pasul urmator este sa ne asezam la masa negocierilor si sa vedem care sunt ofertele lor. Vom alege unul dintre cei doi constructori ramasi in competetie curand, in urmatoarele 5-6 saptamani”, a anuntat comandantul Fortelor Aeriene Indiene, P.V. Naik.

Indienii vor determina cea mai buna oferta printr-un artificiu extrem de simplu – cel mai ieftin avion va fi cel ales, mai ales ca in urma testelor efectuate s-au determinat performante comparabile pentru Eurofighter si Rafale, aparatele care concureaza.

Comanda pe care o vor face indienii va fi una din cele mai mari din ultimele decenii pe piata de armament, valoarea ei depasind 11 miliarde de dolari si putand fi marita pana la 20 de miliarde de dolari.

India a respins pana acum avioanele Boeing F/A-18, Lockheed Martin F-16, Mikoian MiG-35 si Saab Gripen.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.