J-20 se apropie de productia de serie

Foto: Alert5
Cel mai nou si, aparent, cel mai performant avion chinezesc, J-20, se apropie de productia de serie dupa ce inginerii au reusit sa rezolve marea problema, motoarele.

Jurnalistii locali scriu ca oamenii de la Shenyang Aeroengine Research Institute au dat de cap celei mai mari probleme pe care o avea motorul WS-15, anume faptul ca palele turbinei se incalzeau periculos de mult la viteze mari.

La suficient de scurt timp de la primirea (si demontarea, cu siguranta) a Suhoaielor Su-35 din Rusia, inginerii chinezi au descoperit secretul palelor.

In aceste conditii, surse militare de la Beijing afirma ca motoarele WS-15 vor intra in productia de serie pana la finalul acestui an, astfel ca si productia de serie a avionului poate demara.

Momentan, se pare ca au fost produse nu mai putin de 20 de aparate J-20 in preserie.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
Marius BmanJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Daca nu eram în Nato,pe ăsta scria FAR.

Marius B
Guest
Marius B

Chinezii par sa se miste bine cu WS-ul si anunta progrese cam cu aceeasi frecventa ca rusii si al lor Izdelye 30, ceea ce ma face sa cred nu mai depind atat de mult de programul rusesc si ca au ales sa sarjeze pe propriul program de dezvoltare de motoare. Ramane de vazut daca vor avea si succes, plus ca sunt convins ca au capitole la care nu au inca cele mai bune solutii. Oricum nu par sa mai fie urmaritori ai tehnologiilor rusesti, si chiar daca iau 35-uri, au anumite ramuri unde devin concurenti ai rusilor (ma gandesc bunaoara… Read more »