Mirage 2000 vs. Palatul Prezidential din Brazilia | VIDEO

Ce se intampla atunci cand un Mirage 2000 “se ia de gat” cu o cladire intesata de geamuri, in speta Palacio do Planalto (Palatul Prezidential) din Brazilia? Pai, apar foarte, foarte multe cioburi 🙂

Nu cu mult timp in urma, celebra Esquadrilha da Fumaca, formatia oficiala de acrobatie a Fortelor Aeriene Braziliene, a implinit venerabila varsta de 60 de ani. Ocazie cu care baietii au trimis 3 bucati de Mirage 2000 pentru a survola Praca dos Tres Poderes, locul in care se gasesc Palatul Prezidential, Congresul si Curtea Suprema.

Ei bine, primul Mirage care a trecut, la cateva sute de metri inaltime si cu o viteza destul de apropiata de 1 Mach, a “reusit” performanta de a face tandari toate geamurile cladirilor!

Nota de plata se apropie de 100.000 de euro, insa este in continua crestere pentru ca, ulterior, au aparut reclamatii referitoare la daune structurale in alte cladiri aflate pe traiectul de zbor.

Nu pot decat sa-mi imaginez senzatia pilotilor, un prieten a comparat-o cu cea a descoperirii ca ai chinta roiala intr-un joc de poker cu o miza uriasa.

Iata si clipul video:

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of