Primul Elephant Walk cu F-35. 35 de avioane lansate de pe Hill AFB

Baza Aeriana Hill, din Utah, a fost gazda primului Elephant Walk din istorie cu avioane F-35 Lightning II.

388th si 419th Fighter Wings au reusit sa puna pe pista Hill AFB nu mai putin de 35 de aparate de generatia V intr-un exercitiu menit sa demonstreze abilitatea de a mobiliza rapid o forta destul de mare de F-35 ce pot actiona impotriva tintelor de la sol si din aer.

Cele doua Wing-uri, care s-ar traduce prin ceea ce e la noi baza aeriana, respectiv componenta operationala, cea de mentenanta, cea medicala si cea suport al misiunilor, trebuie sa fie pregatite pentru a trimite avioane de lupta in numar mare si in cazul solicitarilor urgente.

In situatia noastra, cele 35 de avioane au fost lansat intr-un interval de 11 minute, decolarile avand loc la cam 20 de secunde.

2
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
JapAdrian Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Adrian
Guest
Adrian

Bugetul nostru întreg pe un an era pe pista aceea… Pentru fanii rușilor: Suchoiul vostru invizibil certificat de desculți din Siria poate face de astea?! Daca nu… ciocul cu mic.

Jap
Guest
Jap

Yo nu sînt fan F-35,dar îmi plăcea mai mult “elefantul”cu F-16. Aici mai este și o acțiune de PR,să arate lumii,că gringo sînt singurii fabricanți,care au și în bătătură gen.V.