Primul Rafale indian a iesit la zbor

Foto: Chief Master Sgt. Gary Emery
Primul avion Rafale construit de Dassault pentru India a iesit la zbor. Si nu chiar recent, ci in urma cu o luna.

Jurnalistii indieni au aflat ca primul avion, o “dubla” (RB008), este folosit pentru testarea si integrarea echipementelor pe care autoritatilor de la New Delhi le vor pe avioane, asa numitele India-Specific Enhancements.

In continuare, Dassault va trece la productia celorlalte 35 de aparate contractate de India, acestea urmand a fi livrate in perioada 2019-2022.

“Dubla” RB008 va fi ultima livrata, dar prima care va avea integrate India-Specific Enhancements, celelalte aparate urmand a fi aduse la acest standard de industria locala.

Aceste India-Specific Enhancements reprezinta o serie de imbubatatiri pe care militarii indieni le-au solicitat fata de variantele de de avioane frantuzesti si includ un upgrade al radarului, Helmet Mounted Display, sistem de bruiaj in banda joasa sau capabilitatea de a opera de pe aerodromuri amplasate la altitudine mare.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Namaste. Se pare că și egiptenii ar jindui după încă 12 Rafale. Dacă am fi jmecherași,așa cum ne credem,am da și noi o comandă de 18 Rafale,șa la misto,să ne asigurăm intrarea în Califatul Islamic European. În curînd indienii, vor da la apă un portavion,se pare că acolo,RAFALE M,ar avea cele mai multe șanse. Cică o altă veste din india,ar fi că acolo se vor construi-asambla aripi de F-16. În sfîrșit zeii Gangelui,și-au întors fața către copii lor. Namaste.

Jap
Guest
Jap

Primi 6 piloți indieni,au ajuns în Franța. Parcă anul trecut indienii,au m-ai dat o comandă de 40Su-30. Avioanele vor fi fabricate local și vor înlocui și pe cele pierdute în accidente.