Racheta trasa de un Eurofighter in Estonia ar fi fost greseala de pilotaj

Foto: Ejercito del Aire
Incidentul grav din Estonia, cand un Eurofighter spaniol a lansat o racheta reala AIM-120 AMRAAM in timpul unui exercitiu, ar fi fost provocat de o greseala a pilotului.

Surse militare spaniole, citate de presa locala, sustin ca aceasta este concluzia preliminara a anchetei care nu s-a finalizat inca.

Ar exista si un motiv pentru aceasta eroare ce pare incredibila, anume ca spaniolii obisnuiesc sa zboare in astfel de exercitii, atunci cand le efectueaza acasa, cu rachete inerte, pe cand in misiunile NATO, asa cum este Baltic Air Policing, se folosesc rachete reale.

Se presupune ca pilotul ar fi pierdut din vedere acest aspect si ca ar fi initiat procedurile de lansare scapand din vedere faptul ca are pe planuri rachete reale, nu inerte. Insa sunt doar presupuneri momentan, nu avem nimic oficial.

Stim insa sigur ca pilotul nu a fost suspendat dupa incident, urmand ca o decizie in privinta lui sa fie luata la finalizarea anchetei.

Intre timp, spaniolii si-au incheiat misiunea din statele baltice si, in ultima zi a lunii august, au revenit acasa, pe baza aeriana Moron.

3
Leave a Reply

avatar
3 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
3 Comment authors
CezarpsychoJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Yo tot cred că-i Skynet!

psycho
Guest

shit happens😬💥

Cezar
Guest
Cezar

Dorel loveste si din aer! 🙂