Home » Aviatie militara

Suhoi Su-30MK2 pentru Vietnam

25 June 2011 No Comment

Rosoboronexport, compania care se ocupa de exportul tehnicii militare ruse, a anuntat ca a livrat recent 4 avioane de vanatoare de tipul Suhoi Su-30MK2 Fortelor Aeriene Populare ale Vietnamului.

Aceste 4 aparate se pare ca fac parte dintr-o comanda de 20 de avioane facuta de partea vietnameza si care ar urma sa fie livrata in urmatorii 2 ani.

Daca va intrebati care este dotarea Fortelor Aeriene Populare Vietnameze, ei bine, la o prima vedere, aceasta pare mult superioara Aviatiei din Romania: 24 de avioane Su-30MK2 si alte 12 ce urmeaza sa fie livrate, 36 de avioane Su-27, peste 200 de Mig-uri 21 si peste 145 de Su-22. Mai au si L-39C, Yak-52, 6 An-30, 3 CASA C.212-400 plus diverse modele de aeronave de transport (wikipedia).

Pe hartie, pare excelent, insa cu exceptia aparatelor Suhoi 27 si 30, celelalte sunt modele vechi, nemodernizate si nu se stie cate mai sunt inca in stare de functionare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.