Home » Aviatie militara

Vrei un MiG 29? Fugi in Ungaria!

31 August 2011 One Comment

Ai visat vreodata sa ai propriul MiG 29? Ai si banii care sa finanteze acest vis? Atunci e foarte simplu! O vizita in Ungaria, o participare la o licitatie publica si, hop, te trezesti proprietar de Fulcrum!

Guvernul maghiar a decis sa vanda nu mai putin de 8 aparate MiG 29 si 20 de motoare. Autoritatile din tara vecina vor sa scape de aceste avioane, retrase din serviciu, pentru a mai strange cativa bani la bugetul la stat.

Procesul de achizitie se va face prin licitatie publica, ofertele putand fi depuse pana in data de 15 septembrie. Licitatia propriu-zisa va avea loc undeva in luna octombrie.

Ungaria a primit 28 de MiG-uri 29 in 1993 din Rusia, drept compensatii pentru unele datorii istorice ale fostei Uniuni Sovietice. Cu timpul insa si maghiarii au ajuns in situatia noastra, constatand ca Fulcrumul, un aparat excelent si foarte apreciat de piloti, este destul de pretentios in ceea ce priveste intretinerea si destul de scump de operat.

Catre finalul operarii s-a ajuns, exact ca in cazul nostru, la “canibalizarea” avioanelor (dezmembrarea unora pentru a repara altele) din cauza lipsei pieselor de schimb.

Daca va intereseaza MiG-urile, pretul de pornire al licitatiei este de 18,3 milioane de euro pentru toate cele 8 aparate si 20 de motoare.

One Comment »

  • bogdangeorge said:

    sa fi avut bani mi-as fi cumparat o dubla si o simpla.:)

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.