Parasutism in centrul Bucurestiului, pe 30 iunie

Cele mai bune parasutiste din Romania vor participa pe 30 iunie, incepand cu ora 10.00, in Parcul Izvor din Bucuresti, in primul concurs de parasutism in oras.

Pe langa acestea, spectatorii vor mai avea ocazia sa vada in actiune formatia de parasutism suprapuneri (Echipa Nationala de Lucru Relativ pe Cupola) si sa-l urmareasca in evolutie pe campionul mondial la parasutism – aterizare la punct fix – Alexandru Nicolau. Intrarea este libera.

Asa ca, va asteptam cu mic, cu mare, la primul show aviatic chiar in centrul orasului. Nu trebuie sa veniti decat cu multa voie buna si patura de… picnic. Evenimentul este organizat de Aeroclubul Romaniei.

Red Bull Ordinul Smaranda este o competitie de aterizare la punct fix, dedicata primei femei parasutist din Romania, multipla recordmena nationala si mondiala. Pentru a sarbatori una dintre cele mai proeminente figuri ale aeronauticii mondiale, cele mai bune parasutiste se vor confrunta in cadrul celei de a treia editii a competitiei de aterizare la punct fix, insa aceasta va fi primul eveniment aviatic care va avea loc chiar in centrul orasului.

Aceasta disciplina a parasutismului, de aterizare la punct fix, presupune lansarea parasutistelor la de la o inaltime de aproximativ 1500 metri, aterizarea trebuind sa fie facura pe un cerc cu diametrul de 1 cm. Asadar, veti avea ocazia sa vedeti cum este sa sari de la o inaltime atat de mare si sa aterizezi pe… o moneda de 10 bani.

Printre parasutistele aflate pe grila de start, se numara si membre ale lotului national, instructoare de parasutism, precum si membre ale loturilor judetene ale Aeroclubului Romaniei.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of