Home » Analiza, Aviatie civila, featured

2017, cel mai sigur an din istoria aviatiei comerciale

3 January 2018 One Comment

2017 a fost cel mai sigur an din istoria aviatiei comerciale, arata un raport realizat de catre cei de la Aviation Safety Network.

Anul trecut au fost inregistrate numai 10 accidente aviatice cu victime, 44 de persoane murind la bordul avioanelor si alte 35 la sol.

Asta face ca 2017 sa fie cel mai sigur an din istorie atat ca numar de accidente fatale, cat si ca numar total de victime.

Comparativ, in 2016 am avut un total de 16 accidente grave ce au provocat 303 de decese.

Reglementarile si suprareglementarile din domeniu isi arata roadele pentru numai asa se explica faptul ca numarul accidentelor scade in ciuda unei cresteri considerabile a numarului de avioane, zboruri si pasageri.

One Comment »

  • Raptor said:

    Prin acele reglementari poti doar sa scazi numarul accidentelor datorate erorilor de pilotaj sau serviceului, dar asta nu-ti garanteaza ca un aparat cu serviceul la zi nu se poate defecta in timpul zborului sau nu se poate prabusi.
    In plus, pot fi ani si ani cu cresteri sau scaderi, deci iar este irelevant.
    Cat priveste numarul de victime, iar este cu dus si intors, pentru ca una este sa se prabuseasca un Boeing/Airbus si alta sa pice un Pilatus sau alt aparat de mici dimensiuni. In plus, mai depinde si in ce perioade cad, una e sa cada intr-o perioada cu mai putini calatori si alta in full sezon.

    Asemenea date favorabile ne sunt prezentate in fiecare trimestru sau an de catre INS, rezultatul real il stim cu totii, totul depinde de ce factori stabilesti sa fie luati in considerare.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.