Home » Aviatie militara, featured

25 de milioane de euro pentru 64 de Mirage F1

17 July 2017 4 Comments

Franta se pregateste sa vanda nu mai putin de 64 de avioane Mirage F1 unui operator privat dispus sa plateasca pentru acest lot aproximativ 25 de milioane de euro.

Avioanele sunt in conservare dupa ce au fost retrase din serviciu in 2014 si, in loc sa fie trimise la taiat, cum au facut unii isteti, vor fi valorificate la un pret mai mare.

Companiile interesate de aceste avioane sunt Draken International si Airborne Tactical Advantage Company (ATAC), ambele oferind “servicii” in Statele Unite.

Cele doua firme pun la dispozitie avioane de lupta pentru pregatirea pilotilor de vanatoare americani, avioanele fiind practic inchiriate cu tot cu piloti pentru a juca rolul de agresori in diferite scenarii.

Mai mult, baietii de la Draken International se pare ca dispun si de o facilitate ce le permite modernizarea avioanelor pentru a le aduce cat de cat la zi.

De la ce m-am luat cu stirea asta? Pai de la bani. Francezii scapa de un lot urias de avioane al caror drum era spre fier vechi si incaseaza in jur de 400 de mii de euro pe bucata de avion. Unii isteti, nu spun tara, au preferat sa taie zeci de avioane aflate in conservare, iar pe altele abia retrase le-au vandut cu 10 mii de dolari bucata.

4 Comments »

 • Raptor said:

  Daca nici aici nu se baga Argentina sau Bulgaria e clara intentia astora de a nu lua nimic.
  Cat despre “istetii” din tara care a taiat zeci de avioane, probabil acum sunt cu regrete eterne ca s-au grabit sa ia multiroale si nu mai au de unde sa le gaseasca pereche ca la 64 bucati scapai de problema numerica si iti ramaneau bani de panselute, borduri si studii de fezabilitate garla din diferenta de bani.

  • LanceR said:

   Nu-nu, sa ne intelegem, cu Mirage F1 nu ai ce face ca stat care vrea sa le foloseasca. Nu discutam despre asta. Sunt vechi, au nevoie de modernizare serioasa, prelungire resursa si asa mai departe.

   Dar vorbim despre valorificarea unor avioane pe care tu, stat, nu le mai folosesti. Poti sa le tai, la propriu, sau sa le expui, sau sa le vinzi celor care vor sa le mai zboare. La noi s-au vandut avioane in stare de zbor cu mai putin de 10.000 de dolari bucata, francezii le dau cu 400.000. Despre asta vorbim.

   • gabriel neacsu said:

    Au taiat IAR-uri 93 ce mai aveu ani buni resursa de zbor ,unele erau practic nezburate.

 • Jap said:

  “Angajatorii” au MIG-29 si SU-27. Daca le ia una dintre cele doua firme, le transforma in tinte aeriene.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.