Home » Aviatie militara, featured, Istorie

60 de ani de aviatie militara reactiva in Romania (1951 – 2011)

23 June 2011 No Comment

Asociația “Aripi Românești” și Muzeul Național al Aviației Române vă invită să vizitați expoziția fotografică aniversară ce marchează 60 de ani de la zborul primelor avioane militare cu reacție în România.

Vernisajul expoziției va avea loc la Muzeul Național al Aviației Române din București, în data de 25 iunie 2011, începând cu orele 10.00 și are ca reper proximitatea zilei în care în a avut loc primul zbor al unui pilot român pe un avion cu reacție (26 iunie 1951, căpitanul aviator Aurel Răican, pe Aerodromul Ianca).

Expoziția aniversară cuprinde fotografii istorice din colecţii publice şi private ce au ca subiect cei 60 de ani de activitate în România a aparatelor militare de zbor cu reacție.

Expoziția aniversară poate fi vizitată în intervalul 25 iunie 2011 – 25 iulie 2011, la Muzeul Național al Aviației Române din București, într-un spațiu special amenajat.

Asociația “Aripi Românești” este o organizație neguvernamentală și nepartizană, ce are ca scop promovarea aviației și a zborului în toate formele sale, și în special promovarea aeronauticii și a aviației românești în țară și peste hotare.

Sursa: aripiromanesti.ro

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.