Accidente cu final fericit: Suhoi Superjet si Boeing 737

b737 southern“Vara accidentelor aviatice” continua sa isi ceara tributul, doua astfel de evenimente, dar cu final fericit, avand loc in ultimele zile. Un Suhoi Superjet si un Boeing 737 au simtit pista de aterizare de foarte aproape, insa tragediile au fost evitate.

Primul pe lista este noul avion de transport al rusilor, Suhoi Superjet 100. Un astfel de aparat efectua o serie de teste pe aeroportul Keflavik, din Reykjavik. Din cate au anuntat oficialii, se testa in primul rand apropierea de pista in conditii de vant lateral puternic.

Dupa o serie de aterizari simulate, Superjetul, avand trenul de aterizare escamotat, a dat cu fundul de asfalt, pravalindu-se pe pista islandeza. La bord se aflau trei membri ai echipajului si doi specialisti care se ocupa de certificarea Categoriei IIIa. Unul dintre ei a fost ranit in timpul evacuarii.

Suhoi s-a grabit sa anunte ca avionul nu avea probleme tehnice astfel ca, logic, e vina echipajului. Oricum, Superjetul va fi reparat si va reveni la zbor.

Al doilea incident a avut loc pe aeroportul new-yorkez LaGuardia. Un Boeing 737-700 al celor de la Southwest Airlines a ramas fara trenul de aterizare din fata la cateva clipe dupa aterizare.

Cu jamba fata rupta, Boeingul a cazut in nas si s-a dus asa pe pista pana cand a binevoit sa se opreasca. Din cei 150 de pasageri si membri ai echipajului aflati la bord, au fost raniti 5 pasageri si 3 insotitori de zbor, insa nu e vorba de ceva serios, care sa le puna vietile in pericol.

Din pacate, sunt sigur ca incidentele vor continua, mai ales ca mai avem ceva mai mult de o luna din aceasta “vara neagra”, din punct de vedere aviatic.

Leave a Reply

Leave a Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of