Aeroportul Caransebeș, pregătit pentru zboruri

aeroport-caransebesAeroportul Caransebeș, a doua poartă aeriană a Banatului, își va relua activitatea la începutul lunii iunie, ce-i drept, cu un statut schimbat.

Aici va funcționa o unitate utilitară specială de aviație, care va asigura operaţiuni de intervenţie, salvare şi stingere a incendiilor în zona alpină, dar și misiuni de patrulare în sprijinul poliţiei de frontieră sau de salvare de vieți omenești.

Structura şi bugetul noii unități au fost aprobate prin ordinul ministrului de interne, din fonduri guvernamentale fiind alocate, în plus, sumele necesare reabilitării hangarului și sediului operativ.

Situat la trei kilometri de centrul municipiului, Aeroportul Caransebeș a fost construit în 1969, dar și-a început activitatea ca aeroport civil abia în 1975, funcționând sezonier până în 1994, când au fost suspendate toate cursele regulate.

Via Renasterea.ro

Foto via caon.ro

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Robert Ionut Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Robert Ionut
Guest
Robert Ionut

Ma bucur ca esti unul dintre putinele site-uri “militare” romanesti care preia si vestile bune, nu doar cele rele! De precizat ca aeroportul poate functiona si pt armata in caz de urgenta…