Aeroportul Otopeni, in topul european al cresterii traficului aerian

otopeniAeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a fost clasat de către Airports Council International-Europe pe locul al treilea în topul european al aeroporturilor care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în primul trimestru al anului 2015, la categoria aeroporturilor care au avut între 5 şi 10 milioane de pasageri.

Pe primele trei locuri în această categorie s-au clasat aeroporturile Milano Orio al Serio, Porto și Henri Coandă București, urmate de aeroporturile Heraklion și Berlin Schonefeld, transmite CNAB.

Aeroportul Henri Coandă a fost clasat de către Airports Council International-Europe și în topul aeroporturilor europene care au înregistrat cea mai mare creştere a traficului aerian în luna martie, pe locul al patrulea în categoria 5 – 10 milioane de pasageri.

În primul trimestru din 2015, la categoria aeroporturilor cu peste 25 de milioane de pasageri, clasamentul este: Madrid, Roma Fiumicino și Londra Gatwick, Barcelona, Istanbul Ataturk și Copenhaga. La categoria 10 – 25 de milioane de pasageri, pe primele locuri s-au clasat aeroporturile Atena, Londra Stansted, Dublin, Istanbul Sabiha Gokcen şi Lisabona, iar la categoria sub 5 milioane de pasageri, clasamentul este: Chania (Grecia), Zadar (Croația), Salonic (Grecia), Shannon (Irlanda), Santorini (Grecia).

Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti a înregistrat, în primul trimestru al anului 2015, un trafic aerian record, de 1.808.332 pasageri și 21.532 mișcări de aeronave (aterizări și decolări). Faţă de aceeași perioadă a anului trecut, numărul pasagerilor care au tranzitat AIHCB în primele trei luni din 2015 a înregistrat o creştere de 15,5%. Evoluţia numărului de pasageri pe cele două aeroporturi ale Companiei Naţionale Aeroporturi Bucureşti devansează semnificativ tendinţa generală de 5,2%, înregistrată la nivel european.

Aeroportul Henri Coandă a înregistrat, de asemenea, şi o creştere a numărului de mişcări de aeronave, depăşind şi la acest capitol trendul european, care a atins 1,6%. Astfel, în primele trei luni ale anului 2015, numărul mişcărilor de aeronave pe AIHCB a crescut cu 12,6% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Pe Aeroportul Internaţional Henri Coandă Bucureşti operează în prezent 31 de companii aeriene, care transportă pasageri către 70 de destinaţii. În anul 2014, pe AIHCB au început să opereze două noi companii aeriene, Ryanair şi Air Baltic.

1
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
Jap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Peste 80% din călători sînt “capșunarii” care folosesc aviația de 2-3 ori pe an căi mai ieftin și rapid și odata pe an vin cu mașina din dotare.