Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured

Airbus a primit cea mai mare comanda din istorie. Lion Air cumpara 234 de avioane

19 March 2013 No Comment

lion-airAirbus a primit cea mai mare comanda din istoria companiei, operatorul indonezia Lion Air dorind nu mai putin de 234 de avioane din familia A320.

Pentru ca este un contract fabulos pentru perioada de rezesiune economica ce pare ca nu se mai termina, sefii celor doua companii au semnat angajamentul la palatul prezidential, in prezenta presedintelui Frantei, Francois Hollande.

Lion Air va primi, incepand cu anul 2016, 60 de avioane Airbus A320 din vechea generatie, 109 bucati de A320Neo si 65 de A321Neo.

Valoarea de catalog a contractului ar fi de aproximativ 24 de miliarde dolari, insa, in mod cert, operatorul indonezian s-a ales cu un discount considerabil din partea Airbus. Chiar si asa aceasta comanda ramane cea mai mare din istoria producatorului francez.

In urma cu un an si jumatate, Lion Air semna un acord pentru achizitionarea a 230 de avioane Boeing 737, avand optiunea de a suplimenta comanda cu alte 150 de bucati.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.