Home » Aviatie civila, featured

Al doilea geam fisurat in mai putin de doua luni pentru un avion Tarom

12 June 2018 One Comment

“Goguta” (YR-BGG), un Boeing B737-700 al companiei Tarom s-a intors pe Otopeni cu geamul fisurat pentru a doua oara in mai putin de doua luni.

Acest al doilea incident a avut loc marti dimineata, dupa ce aeronava cu 17 ani vechime a decolat spre Amsterdam.

Comandantul a luat decizia revenirii pe Otopeni, iar compania a anuntat ca va inlocui avionul in aceasta cursa.

“Compania TAROM informează asupra întoarcerii din cursă a aeronavei de tip Boeing 737-700, cu destinația Amsterdam, din motive tehnice. Decizia comandantului de a întoarce aeronava din cursă respectă întocmai normele și procedurile de siguranță și securitate de aviație civilă. Motivul cunoscut la acest moment este fisurarea unui geam exterior, cu rol pur decorativ.

Dorim să subliniem, încă de la început, că siguranța și securitatea pasagerilor și a echipajului nu a fost pusă nici o clipă în pericol. Geamul care a suferit modificări – în exteriorul aeronavei – are un rol decorativ. Pasagerii sunt protejați de încă două straturi de material special, care nu au suferit nici un fel de modificare în timpul zborului. Apreciem reacția rapidă a echipajului nostru și profesionalismul cu care au tratat acest eveniment. În același timp, ne cerem scuze în fața pasagerilor noștri și le extindem cele mai sincere mulțumiri pentru respectarea indicațiilor personalului de zbor.

Aeronava va fi înlocuită pentru a duce pasagerii la destinație în condiții de maximă siguranță și confort. În acest moment estimăm o întârziere de 2 ore. Din momentul aterizării, aeronava de tip Boeing 737-700 va fi supusă verificărilor tehnice amănunțite.”

In data de 26 aprilie, acelasi avion a revenit pe Otopeni la o ora dupa decolarea spre Barcelona tot cu un geam fisurat…

One Comment »

  • tarabostes said:

    Pai daca e acelasi avion poate nu l-au schimbat ci doar l-au mutat la alt hublou ….glumesc 🙂

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.