Home » Aviatie sportiva, featured, Spectacole aviatice

Ali Ozturk, invitat special la Aeromania 2013 | Video

8 July 2013 No Comment

ali-ozturkAli Ismet Ozturk, pe numele sau complet, pilotul turc va veni sa ne incante weekendul urmator la Aeromania 2013, miting gazduit de Regional Air Services si Aerodromul Tuzla.

Ali Ozturk a inceput sa zboare in urma cu aproape trei decenii. Primii pasi in aviatie i-a facut la bordul ultrausoarelor, a urmat o trecere absolut fireasca spre aparatele comerciale dupa care, la fel de firesc a fost cucerit de acrobatia aeriana.

Din anul 2000 executa demonstratii solo la mitingurile aeriene din Turcia si de pe tot intinsul “batranului continent”.

Ali evolueaza in cadrul mitingurilor pe o mica bijuterie biplana pe care a numit-o Mor Menekşe, adica Purple Violet. Avionul este construit de Ozturk dupa propriul proiect. Are un motor de 407 cai putere si un design ce permite manevre in intervalul +/- 10g.

El este, de asemenea, recunoscut in lumea aviatorilor ca fiind unul dintre foarte putinii piloti ce poate executa elemente acrobatice complexe si extrem de solicitante, mergand chiar pana la +9g.

Pe Ali Ozturk il veti putea urmari in 13 si 14 iulie deasupra plajei din Mangalia si la verticala pistei aerodromului Tuzla.

Programul si lista completa a participantilor la Aeromania 2013 le gasiti accesand acest link.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.