Home » Aviatie militara, featured

Americanii trimit un sistem Patriot in Romania. Pentru exercitiu

28 October 2016 4 Comments

patriotAmericanii vor trimite in tara noastra un sistem de rachete Patriot, celebrul Patriot. Nu va agitati, nu e vreo chestie atat de mare cum pare la prima vedere, ci doar un exercitiu ce va avea loc la Capu Midia.

Comunicatul oficial e mai jos:

Militari ai Brigăzii 1 Rachete Sol-Aer „General Nicolae Dăscălescu” vor participa alături de militari americani din Batalionul 5-7 Apărare Aeriană din cadrul Forţelor Terestre ale SUA, dislocate în Europa (USAREUR), în perioada 1 – 12 noiembrie, la exerciţiul PATRIOT SHOCK V, ce se va desfăşura în Tabăra de Instrucție şi Poligon de Trageri Sol-Aer Capu Midia, judeţul Constanţa.

PATRIOT SHOCK V este un exerciţiu bilateral româno-american, de nivel tactic cu trupe în teren, al structurilor de rachete sol-aer din Forţele Aeriene Române, la care participă o baterie HAWK PIP III R şi una PATRIOT. Scopul exerciţiului este de a antrena echipajele bateriei HAWK PIP III R pentru ducerea acţiunilor de angajare a ţintelor aeriene, prin integrare cu cea PATRIOT, în cadrul unui scenariu fictiv de apărare aeriană.

Exercițiul are ca obiective principale perfecţionarea procedurilor privind planificarea şi ducerea în comun a acţiunilor de combatere a unui inamic aerian, precum şi verificarea interoperabilităţii sistemelor de comandă-control ale celor două structuri de rachete sol-aer.

Activitatea de instruire a fost planificată cu un an înainte şi este inclusă în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forțelor Aeriene.

Foto via Military-Today.com

4 Comments »

 • Jap said:

  Văd că azi,fugiți cu toții de rachete ca dracul de tămîie și nimeni nu se bagă la comentat. Dacă era un articol cu Raptorul,vă călcați în picioare,ca pe la moaște. Greul cade tot pe mine,ca deobicei și dacă sînt primul,să-i dam drumul. Gringo își aduce rachetele Patriot să vadă dacă modernizarea FPS-urilor poate lansa și Patriot. Doar nu credeți că vin să-i învățăm să lanseze Hawk. Și dacă se poate, peste 2 ani o să luăm Patriot. Fosța fie cu Patriot sau ‘nu’.

 • Cezar said:

  Pai si care-i faza cu alarma si graba de o saptamana, bla bala bla? Pare putin cusuta cu ata alba. De odata si EF si Patriot, rusii se plimba cu port-carbunii prin mediterana si ucrainenii redevin paranoici in perioadaa sta.

  Hai sa mai vedem ce se intampla prin Basarabia dupa alegerile de acolo si mai vorbim apoi!

 • Jap said:

  Dacă era să fie ceva Cezare,s-ar fi întîmplat astă vară,nu acum cînd vine iarna. Ivanii nu mișcă m-ai nimic important,așteaptă să se termine CM de fotbal și ai să vezi ce o să fie.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.