Home » Aviatie militara, featured

Arabii spun “la revedere Rafale”. Eurofighter, in pole position

19 November 2011 No Comment

Seicii care conduc Emiratele Arabe Unite sunt gata sa spuna “la revedere” francezului Rafale si “bun venit” comunitarului Eurofighter Typhoon.

Dupa ani de zile de discutii intre guvernele Emiratelor si Frantei, arabii au zis ca le-a ajuns. Surprinzator, nu Sarkozy este vinovat, ci producatorul Dassault cu oferta lui cu tot.

“Din pacate, cei de la Dassault nu au realizat deocamdata ca toata vointa politica si diplomatica din lume nu poate inlocui o oferta economica necompetitiva”, a spus, plin de naduf, seicul Mohammed bin Zayed Al Nahyan, comandantul suprem al fortelor armate din Emirate.

Practic, Dassault este strans cu usa – ori vine cu o oferta de pret pe placul arabilor, ori isi ia gandul de la exportul Rafale in partea aia de lume.

Eurofighter Typhoon este acum favorit sa primeasca acea comanda de 60 de bucati din partea EAU, arabii fiind decisi sa evite aparatele americane pentru a nu deveni total dependenti de SUA si de tehnologia ei.

Citeste si: Rafale, bataia de joc a arabilor

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.