ATERIZARE INCREDIBILĂ: Cum a reuşit un avion cargo al Air Force să se oprească la trei metri de sfârşitul pistei | VIDEO

Un avion C-17 Globemaster III al Forţelor Aeriene americane a efectuat o aterizare neaşteptată pe un mic aeroport comercial, uriaşul cargo oprindu-se la doar trei metri de sfârşitul pistei.

Avionul, lung de peste 50 de metri, ar fi trebuit să ajungă la baza militară MacDill, în Florida, însă a aterizat la aeroportul Peter O. Knight, potrivit Daily Mail.

Deşi foarte diferite ca mărime, cele două piste sunt aliniate în aceeaşi direcţie şi nu este foarte clar dacă pilotul a aterizat pe aeroportul civil dintr-o eroare sau din cauza unor probleme tehnice.

Avionul cargo C-17 Globemaster III, care avea la bord 23 de pasageri şi un echipaj format din 19 persoane, a aterizat pe insula Davis, în apropierea oraşului Tampa la ora 13.20, au anunţat autorităţile.

Spre uimirea privitorilor, avionul militar a aterizat pe o distanţă de 1038 de metri, pe o pistă lată de 30 de metri, oprindu-se la trei metri de sfârşitul pistei. Pista aeroportului de la baza militară MacDill are aproape 3.500 de metri şi 46 de metri lăţime.

Un pilot a reuşit să filmeze uimitoarea aterizare a cargoului militar cu ajutorul telefonului mobil: “Dumnezeule! Odată ce a atins cu roţile asfaltul am fost îngrozit că nu va putea opri la timp”, a declarat martorul.

Aeroportul Peter O. Knight, care nu are nici măcar turn de control, a fost închis timp de şapte ore, în timp ce mulţimea s-a adunat pentru a urmări decolarea avionului.

Mediafax

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of