Home » Aviatie militara, featured

ATERIZARE INCREDIBILĂ: Cum a reuşit un avion cargo al Air Force să se oprească la trei metri de sfârşitul pistei | VIDEO

22 July 2012 No Comment

Un avion C-17 Globemaster III al Forţelor Aeriene americane a efectuat o aterizare neaşteptată pe un mic aeroport comercial, uriaşul cargo oprindu-se la doar trei metri de sfârşitul pistei.

Avionul, lung de peste 50 de metri, ar fi trebuit să ajungă la baza militară MacDill, în Florida, însă a aterizat la aeroportul Peter O. Knight, potrivit Daily Mail.

Deşi foarte diferite ca mărime, cele două piste sunt aliniate în aceeaşi direcţie şi nu este foarte clar dacă pilotul a aterizat pe aeroportul civil dintr-o eroare sau din cauza unor probleme tehnice.

Avionul cargo C-17 Globemaster III, care avea la bord 23 de pasageri şi un echipaj format din 19 persoane, a aterizat pe insula Davis, în apropierea oraşului Tampa la ora 13.20, au anunţat autorităţile.

Spre uimirea privitorilor, avionul militar a aterizat pe o distanţă de 1038 de metri, pe o pistă lată de 30 de metri, oprindu-se la trei metri de sfârşitul pistei. Pista aeroportului de la baza militară MacDill are aproape 3.500 de metri şi 46 de metri lăţime.

Un pilot a reuşit să filmeze uimitoarea aterizare a cargoului militar cu ajutorul telefonului mobil: “Dumnezeule! Odată ce a atins cu roţile asfaltul am fost îngrozit că nu va putea opri la timp”, a declarat martorul.

Aeroportul Peter O. Knight, care nu are nici măcar turn de control, a fost închis timp de şapte ore, în timp ce mulţimea s-a adunat pentru a urmări decolarea avionului.

Mediafax

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.