Home » Aviatie militara, featured

Au cuvantul salvatorii: Escadrila 863 Elicoptere – Mihail Kogalniceanu

16 May 2015 No Comment

Foto: Cer Senin

Foto: Cer Senin

A fi salvator în cadrul escadrilei de la Mihail Kogalniceanu presupune participarea la misiuni SAR – Search and Rescue pe uscat sau deasupra Mării Negre şi Deltei Dunării.

De asemenea, se fac antrenamente şi cursuri de specialitate pentru salvarea răniţilor prin toate mijloacele posibile: troliere, rapelare, paraşutare sau fast-rope.

O misiune deosebit de importantă a escadrilei a început în vara anului trecut, când echipajele escadrilei au fost implicate în executarea cursului de supravieţuire pe mare a piloţilor selecţionaţi pentru programele F-16 şi C-17.

Locotenent-comandorul Raul Toanchină, instructor cu paraşutajul şi mijloacele de salvare în cadrul Bazei 86 Aeriene ne-a oferit detalii în acest sens.

“S-au executat antrenamente de supravieţuire în bazin şi pe mare cu piloţii selecţionaţi, acestea având diferite grade de dificultate. Astfel, în bazin, piloţii au fost lansaţi în combinezon de zbor, cu pantalonii de suprasarcină, cu vestă şi cu barcă de salvare şi s-au simulat situaţiile de nefuncţionare a vestei, a bărcii sau în urma aterizării pe voalura paraşutei. Pe mare, a fost simulată târârea cu paraşuta sau semnalizarea poziţiei şi luarea legăturii radio cu salvatorii pe timp de noapte.”

Via Cer Senin

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.