Au demontat avionul din Colentina

Antonovul An-2 rosu strident din Colentina nu mai este. Angajati ai primariei de sector au demontat aeronava si au “eliberat” intersectia Colentina cu Fundeni.

Chiar daca nu sunteti din Bucuresti, dar ati ajuns in zona, cu siguranta ati vazut avionul rosu din intersectie, in urma cu ceva ani punct important de reper pentru soferii din provincie.

De-acum n-o sa mai fie, pentru ca a fost demontat si, probabil, taiat deja.

Primaria Sectorului 2 spune ca a luat decizia dezafectarii pentru ca avionul ajunsese o ruina care ii punea in pericol pe cei care se apropiau. O spune primaria de parca nu era sarcina ei sa intretina avionul, profesionistii sunt socati ca un obiect neintretinut se deterioreaza in timp. Serios, bai?

In alta ordine de idei, eu ma bucur pentru decizia asta. Intotdeauna am privit cu regret An-2-ul din Colentina. Vopsit ingrozitor, strident ca o nunta de minoritari, intre flori… mi s-a parut umilitor pentru istoria Antonovului sa ajunga intr-un asemenea hal.

Asa cum mi se pare umilitor atunco cand vad cate un IAR-93 sau MiG-21 in comune uitate de lume, avioanele ajungand monumente ale vandalismului rural. Decat in halul asta, mai bine taiate! Daca nu suntem in stare sa le gasim pozitii potrivite si sa le oferim un minim de intretinere, mai bine la fier vechi.

M-am minunat intotdeauna cum “aparatorii istoriei” prefera umilinta asta a amplasarilor complet stupide in locul unei diparitii demne.

Cand eram la liceu, am stat mult prin “parcul aero” de la Coanda, de cele mai multe ori il vedeam si pe geam, din clase. De atunci am sentimentul ca, decat bataie de joc, mai bine lipsa. Asa ca eu unul ma bucur ca nu mai e Antonovul in Colentina. Pacat ca a ajuns la taiere, dar mai bine asa decat sa fie in continuare monumentul nepasarii.

6
Leave a Reply

avatar
5 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
6 Comment authors
CezarLanceROctavianTokarev_TTRaptor Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Mihai Serban
Guest
Mihai Serban

Acolo trebuia sa ramana, aratand neputinta administratorilor societatii pentru care nimic nu conteaza in afara propriei persoane.

Raptor
Guest
Raptor

Oare cat vor mai dura vremurile de trista amintire din tara noastra?
Oare cat ne vom mai bucura de iluzii create de noi, doar pentru a putea trece mai departe de greata care s-a tot adunat si o intalnim la tot pasul?

Tokarev_TT
Guest
Tokarev_TT

S-a mai rupt,dureros,din noi,o bucăţică de viaţă şi de istorie ….. R.I.P…..

Octavian
Guest
Octavian

De ce nu-l vand la licitatie publica colectionarilor sau celor doritori sa-l expuna in fata casei? Peretul sa inceapa de la valoarea de metal reciclat.

Cezar
Guest
Cezar

Pentru mine el chiar era un punct de reper pentru Fundeni si IOB. 🙁 Pacat! Poate il inlocuiesc cu altceva, inca mai au destul aruncate aiutra, poate un IAR 93, UN MIG 21/MIG 23 si de ce nu, in MIG 29, nu ca le-ar mai folosi la ceva, stau si ruginesc degeaba acolo!