Home » Aviatie civila, Constructii de aeronave, featured

Aurbus a inceput productia lui Beluga XL

21 December 2015 3 Comments

belugaPrima tăiere a părții posterioare a fuselajului pentru Beluga XL MSN001 a fost realizată cu succes în Spania, deschizând calea pentru asamblarea finală care va avea loc la începutul anului 2017. MSN001 va fi primul Beluga XL care va zbura.

Partea posterioară a fuselajului, produsă de Aernnova, va fi prima piesă care urmează să fie livrată la Linia Finală de Asamblare Beluga în Toulouse. Intrarea Beluga XL în serviciu este planificată la mijlocul 2019.

Beluga XL a fost lansat în noiembrie 2014, pentru a răspunde cerințelor cu privire la capacitățile de transport luând în considerare creșterea ratei de producție pentru A350 XWB și alte aeronave.

Bazat pe A330-200 Freighter cu o mare re-utilizare de componente și echipamente existente, Beluga XL va fi alimentat cu motoare Rolls Royce Trent 700. Flota compusă din cinci aeronave Beluga XL va oferi companiei Airbus o capacitate de transport suplimentară, cu 30 de procente mai mare.

3 Comments »

 • Jap said:

  Cel mai urît avion din lume,europenii ar trebui să ia lecții de la ivani în privința estetici.

  • Raptor said:

   Si rusii ce avioane de transport gigantice mai fabrica de cand s-a destramat CCCPul si Antonov a picat in curte la ukraineni?

 • Raptor said:

  Urat avion si cand mai pui ca nu e practic decat la trransportul aripilor pentru aripile gigantului celor de la Airbus.
  Un aparat practic neviabil.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.