Aurbus a inceput productia lui Beluga XL

belugaPrima tăiere a părții posterioare a fuselajului pentru Beluga XL MSN001 a fost realizată cu succes în Spania, deschizând calea pentru asamblarea finală care va avea loc la începutul anului 2017. MSN001 va fi primul Beluga XL care va zbura.

Partea posterioară a fuselajului, produsă de Aernnova, va fi prima piesă care urmează să fie livrată la Linia Finală de Asamblare Beluga în Toulouse. Intrarea Beluga XL în serviciu este planificată la mijlocul 2019.

Beluga XL a fost lansat în noiembrie 2014, pentru a răspunde cerințelor cu privire la capacitățile de transport luând în considerare creșterea ratei de producție pentru A350 XWB și alte aeronave.

Bazat pe A330-200 Freighter cu o mare re-utilizare de componente și echipamente existente, Beluga XL va fi alimentat cu motoare Rolls Royce Trent 700. Flota compusă din cinci aeronave Beluga XL va oferi companiei Airbus o capacitate de transport suplimentară, cu 30 de procente mai mare.

3
Leave a Reply

avatar
2 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
RaptorJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Cel mai urît avion din lume,europenii ar trebui să ia lecții de la ivani în privința estetici.

Raptor
Guest
Raptor

Si rusii ce avioane de transport gigantice mai fabrica de cand s-a destramat CCCPul si Antonov a picat in curte la ukraineni?

Raptor
Guest
Raptor

Urat avion si cand mai pui ca nu e practic decat la trransportul aripilor pentru aripile gigantului celor de la Airbus.
Un aparat practic neviabil.