Home » Constructii de aeronave, featured

Aviatia home-made: Construieste-ti singur avionul! (Video)

20 July 2011 No Comment

Aviatia home-made le ofera pasionatilor de zbor ocazia de a-si construi propriul avion, in garajul din spatele casei.

Cea mai facila modalitate de a construi un aparat de zbor este de aceea de a cumpara un kit de la o firma producatoare. Compania iti trimite avionul, insa acesta e dezasamblat, sarcina ta fiind aceea de a lucra cu fiecare piesa in parte pana cand aceasta va ajunge sa faca parte din aparat.

Marele dezavantaj este ca vorbim de aproximativ 2.000 de ore de munca, chiar mai mult daca nu sunteti cei mai indemanatici oameni de pe Pamant. Asta inseamna ca vor trece macar 2-3 ani din momentul in care primiti lazile cu piese si pana in clipa in care avionul se va desprinde de la sol pentru primul zbor.

Avantajul este dat in primul in rand de pret, un kit fiind mult mai ieftin decat un avion construit intr-o fabrica specializata. Binenteles, nimic nu se poate compara cu placerea de a-ti construi propriul avion, asa cum au facut Vuia sau Vlaicu, pastrand proportiile evident, asa ca placerea de a-l zbura va fi infinit mai mare dupa 3 ani de munca asidua.

Iata, mai jos, o serie de clipuri video in care este prezentata constructia unui asemenea avion:

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.