Home » Aviatie militara, featured

Avioane MiG-21, Spartan si elicoptere Puma participa la exercitiul Justice Sword 15.2

30 October 2015 No Comment

Foto: Adrian Sultanoiu

Foto: Adrian Sultanoiu

Forţele Aeriene Române participă, în perioada 26 octombrie – 6 noiembrie, în poligonul Smârdan, din judeţul Galaţi, la exerciţiul interarme cu trageri de luptă Justice Sword 15.2.

Avioane MiG-21 LanceR, elicoptere IAR-330 Puma SOCAT şi un avion C-27J Spartan asigură suportul aerian pentru cei peste 1.800 de militari români din Forţele Terestre, care participă cu 450 de mijloace tehnice şi 300 de militari americani, sprijiniţi de 90 de mijloace tehnice, transmite revista Cer Senin.

Militarii americani fac parte din Batalionul 5 al Regimentului 7 Cavalerie din Forţele Terestre ale SUA care sunt dislocate în Europa şi acţionează, în premieră, în România, cu tancuri Abrams, maşini de luptă Bradley şi tunuri autopropulsate Paladin.

Scopul militarilor participanţi la exerciţiul Justice Sword 15.2 este de a se instrui în comun în vederea armonizării tacticilor şi procedurilor de operare, creşterii încrederii în armamentul din dotare şi coeziunii de grup.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.