Home » Aviatie militara, featured

Avioane noi cu motoare second-hand. Ghici unde?

10 April 2017 3 Comments

Plange indienii, plange, vorba poetului, ca “afacerea” Suhoi Su-30 MKI are multe dintre datele unei tepe considerabile. Ultima pe lista, montarea de motoare second-hand pe avioane noi.

Un raport al indienilor arata ca cel putin 18 avioane livrate de Hindustan Aeronautics Limited aveau montate cate un motor AL-31FP de categoria B. Adica second-hand.

“It was noticed while checking the records… that AL-31FP engines fitted in certain aircraft was in Cat B condition at the time of inspection/ delivery to Indian Air Force (IAF)”, se arata in raportul respectiv.

Trebuie spus ca motoarele sunt fabricate sub licenta de HAL, astfel ca ramane un mister de unde au avut indienii propulsoare second. Probabil din Rusia, de unde si proportiile smecheriei.

Un alt lucru care este luat in discutie cat se poate de serios este cum mama dracului au acceptat reprezentantii Fortelor Aeriene care au facut receptia avioanelor motoarele sh. Bine, eu pot sa presupun ca mta e cuvantul magic, dar sa nu speculam.

Ideea e ca momentan nu se stie cate avioane au fost livrate in sistemul un motor nou si unul second, dar scandalul tinde sa devina unul de proportii, mai ales ca din vreo 230 de Su-30 MKI numai vreo jumatate sunt si operationale in momentul de fata.

3 Comments »

  • Jap said:

    Au importat motoare sh,iar restul banilor pînă la unul nou i-au donat templelor,să-i ajute zeii! Indienii au 280Su-30. Cîte sunt operaționale?habar nam,probabil confunzii Su30 cu F-18 LanceRe.

  • Jap said:

    La F-18,e treaba lor ce motoare au,eu mă refeream la cîte sunt disponibile din întreaga flotă.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.