Home » Aviatie militara, featured

Avioane RAF revin in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana

10 November 2017 6 Comments

Foto: raf.mod.uk

Royal Air Force va trimite si in 2018 avioane Eurofighter Typhoon in Romania pentru misiuni de Politie Aeriana.

Noul Secretary of State for Defence de la Londra, Gavin Williamson, a anuntat in cadrul unei reuniuni a ministrilor Apararii din cadrul statelor NATO, ca avioanele britanice vor reveni in tara noastra anul viitor.

In vara acestui an, Typhoon-urile britanice s-au aflat pe baza aeriana Mihail Kogalniceanu, de langa Constanta, in cadrul misiunii NATO enhanced Air Policing.

Asta inseamna ca englezii i-au ajutat pe pilotii romani la misiunile de Politie Aeriana din zona Marii Negre, totul facand parte din planul de actiune al NATO, care vrea sa demonstreze faptul ca statele membre isi respecta obligatiile.

6 Comments »

 • Raptor said:

  Eu nu inteleg un lucru, pentru noi vad ca vin doar vorbitori de engleza sa ne faca politie aeriana sau sa execute alte misiuni, Canada, USA, UK.
  Sincer ma asteptam ca incepand de anul viitor sa vad niste nemti pe motiv de brigada multinationala cu ei sau niste francezi pe motiv de H215, dar astia tot nimic.
  Poate sunt arondate de la NATO doar anumite state pentru Ro, altele pentru statele baltice, etc ca nu pot veni doar unii la noi in timp ce altii stau si fluiera de cand i-a apucat pe rusi vizitatul ucrainei.

  • LanceR said:

   Din cate vad, celelalte state sunt orientate pe Baltic Air Policing, acolo unde s-a dublat efortul dupa ce si-au facut rusii de cap in Ucraina, in sensul ca fiecare rotatie de politie aeriana inseamna misiuni din doua state NATO.

  • Adi said:

   Francezii se misca doar unde au interes, prin fostele colonii din Africa si cam atat, in rest socialismul pe paine nu le lasa destule fonduri de operatiuni externe. Si cu ce sa vina, cu Rafale sau cu Mirage? Ca daca ii intrebi, scot cateva Mirage de la naftalina si se fac ca zboara.

 • Jap said:

  Raptore,din nato,au mai rămas gringo,canada, uk și 2 fraieri cu sufletul:noi și polaci. Restul sînt în pat cu dușmanul. Ultima manifestare care au participat toate statele nato,a fost cînd i-au ars pe sîrbi,de atunci s-au cam subțiat.

  • Raptor said:

   Stiu acestea Jap.
   Ce ti-a scapat din comentariul meu, dar si din altele este intepatura fina data mUE cu care am o problema mare. Pur si simplu nu inghit UE din prea multe punctele de vedere, dar si o serie de state de acolo.

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.