Home » Aviatie militara, featured

Avioanele F-5E ale Elvetiei nu mai zboara

19 January 2015 2 Comments

Foto: airliners.net

Foto: airliners.net

Cea mai mare parte a flotei de F-5E a Fortelor Aeriene Elvetiene este consemnata la sol dupa descoperirea unor fisuri importante in structura avioanelor.

Chiar in momentul in care elvetienii nu mai stiu cum sa cheltuie banii aparuti peste noapte in conturi, ca urmare a aprecierii francului, tehnicienii au gasit, in timpul unor verificari de rutina, aceste fisuri.

Lucrarile de intretinere au fost aprofundate si, surpriza, s-au descoperit si alte fisuri, mai serioase. A fost momentul in care conducerea Fortelor Aeriene a decis oprirea de la zbor a avioanelor la care s-au descoperit fisurile si remedierea de urgenta a defectiunilor, precum si suspendarea zborurilor cu avioanele neverificate si, binenteles, verificarea lor imediata.

Interesant este ca doar “simplele” F-5E ar fi afectate de aceste defectiuni structurale, “dublele” F-5F fiind bine-sanatoase.

In momentul de fata, elvetienii mai zboara doar 18 bucati de F-5E si F-5F care au fost trecute prin programul de mentenanta si la care nu s-au descoperit aceste fisuri.

Norocul lor ca acum au bani de reparatii…

2 Comments »

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.