Avioanele F-5E ale Elvetiei nu mai zboara

Foto: airliners.net
Foto: airliners.net
Cea mai mare parte a flotei de F-5E a Fortelor Aeriene Elvetiene este consemnata la sol dupa descoperirea unor fisuri importante in structura avioanelor.

Chiar in momentul in care elvetienii nu mai stiu cum sa cheltuie banii aparuti peste noapte in conturi, ca urmare a aprecierii francului, tehnicienii au gasit, in timpul unor verificari de rutina, aceste fisuri.

Lucrarile de intretinere au fost aprofundate si, surpriza, s-au descoperit si alte fisuri, mai serioase. A fost momentul in care conducerea Fortelor Aeriene a decis oprirea de la zbor a avioanelor la care s-au descoperit fisurile si remedierea de urgenta a defectiunilor, precum si suspendarea zborurilor cu avioanele neverificate si, binenteles, verificarea lor imediata.

Interesant este ca doar “simplele” F-5E ar fi afectate de aceste defectiuni structurale, “dublele” F-5F fiind bine-sanatoase.

In momentul de fata, elvetienii mai zboara doar 18 bucati de F-5E si F-5F care au fost trecute prin programul de mentenanta si la care nu s-au descoperit aceste fisuri.

Norocul lor ca acum au bani de reparatii…

2
Leave a Reply

avatar
1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
LanceRJap Recent comment authors

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
newest oldest most voted
Notify of
Jap
Guest
Jap

Astea urmau sa fie înlocuite de gripen?