Avion sirian, interceptat si fortat sa aterizeze in Turcia

Un avion de transport pasageri care mergea spre Siria a fost interceptat de aparate ale Fortelor Aeriene Turce si fortat sa aterizeze pe un aeroport din capitala Ankara.

Vorbim despre un Airbus A320 apartinand Liniilor Aeriene si Nationale din Siria care efectua o cursa Moscova – Damasc si care avea in jur de 35 de pasageri la bord (numarul difera de la sursa la sursa, 35 fiind cel mai des pomenit).

Turcii si-au trimis F-16 pentru a intercepta si escorta avionul sirian pe aeroportul Esenboga, din Ankara, pentru ca, spune ministrul lor de externe, existau suspiciuni ca aceasta cursa de linie era folosita de “vecini” pentru a transporta si niscaiva piese militare.

Asadar, Airbusul sirian a fost “arestat” aproximativ 8 ore la Ankara, timp in care a fost efectuata o perchezitie minutioasa. Turcii au confiscat materialul “sensibil”, despre care nu au spus totusi ce si cat e, dupa care au eliberat avionul care a ajuns intr-un final la Damasc.

Oamenii lui Bashar al-Assad s-au ofuscat, evident, anuntand imediat ca orice avion al turcilor suprins in spatiul aerian sirian va avea parte de acelasi tratament.

Mai mult, si rusii s-au ratoit putin, jumatate dintre pasageri fiind de la Moscova sau din imprejurimi. Asadar, baietii lui Putin zic ca nu se pune problema sa transporte echipamente militare in Siria cu un avion de linie si ii acuza pe turci ca le-au retinut ilegal cetatenii, impiedicandu-i sa discute cu reprezentantii diplomatici de la Ankara.

Leave a Reply

avatar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

  Subscribe  
Notify of