Home » Aviatie civila, featured

Avion utilitar, prabusit in judetul Braila

1 August 2015 2 Comments

avionUn avion utilitar de tipul Antonov An-2 s-a prabusit sambata dimineata in judetul Braila.

Din primele informatii, aeronava apartine unei companii din Galati si fusese inchiriata de o firma din Braila pentru a imprastia ingrasamant.

Avionul a cazut in apropierea unei orezarii, din apropierea comunei brailene Stancuta, iar cele doua persoane aflate la bord au fost ranite.

“Am fost anunţaţi de către o persoană din zonă de un avion utilitar care s-a prăbuşit într-o orezărie. Din datele pe care le avem, cele două persoane sunt conştiente, una este mai grav rănită, la faţa locului se deplasează o autospecială cu apă şi spumă şi două ambulanţe”, a declarat maiorul Stefan Stoian, de la ISU, pentru Antena3.

Conform primei declaratii a pilotului, la un moment dat avionul nu a mai raspuns comenzilor si s-a prabusit, fiind grav avariat in partea frontala. El mai spune ca a reusit doar sa evite zona locuita din comuna braileana, indreptand botul spre un camp din apropiere.

Pilotul avionului, in varsta de 60 de ani, a scapat fara leziuni serioase, insa pasagerul a ajuns de urgenta la spital.

2 Comments »

 • Florea Corneliu said:

  Antena 3 a prezentat azi, 01.08.2015, știrea, dar cu următoarele specificații: pilotul comandant a murit la puțin timp după sosirea ambulanței, prin stop cardiorespirator. Copilotul a fost vătămat, a fost internat și a declarat presei că, după decolare, la o înălțime între 5 – 10 m, avionul a început să încline puternic în stânga și nu a mai putut fi controlat, impunându-se aterizarea brutală.

  Amuzantă este perla știriștilor Antenei 3, care au prezentat greutatea încărcăturii avionului ca fiind de 900 de tone!

  Comentariul prezent este semnat de un aviator profesionist.

  • LanceR said:

   Asa este, o sa incercam sa revenim cu o serie de completari foarte necesare intr-un material mai maricel maine dimineata.

   Multumim pentru sesizare si pentru ca ne urmariti, va asteptam oricand cu alte comentarii sau chiar articole!

Leave a comment!

Add your comment below, or trackback from your own site. You can also subscribe to these comments via RSS.

Be nice. Keep it clean. Stay on topic. No spam.

You can use these tags:
<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

This is a Gravatar-enabled weblog. To get your own globally-recognized-avatar, please register at Gravatar.